İnsense girişiminin kurucu ortaklarından Ulaş Kayacan ile girişimini ve inepilepsy Nöbet Algılama ve Takip Yazılımını konuştuk.
İnsense,sağlık sektöründe teknolojik çözümler sunan bir firma. Bu çözümler arasında, hastalık tanısı ve tedavisi için kullanılan yazılımlar, tıbbi görüntüleme yazılımları, hasta veri yönetim sistemleri ve daha birçok farklı türde yazılımlar bulunuyor.
İnsense, sağlık hizmetlerini daha etkili ve verimli hale getirmek için son teknoloji kullanıyor ve müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde özel yazılımlar geliştiriyor. Ayrıca, yazılım sektöründe çalışan profesyoneller için eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sunuyor.
inepilepsy Nöbet Algılama ve Takip Yazılımı, hastaların Yaşam konforunu ve güvenliğini maksimum seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Sevdiklerinizin takip sürecine dahil olarak takiplerini kolaylaştırıryor. Uzman görüşü ve takibi ile sürecin olumsuz etkilerini azaltmaya destek oluyor.
Türk Bilim İnsanları ve Türk Akademisyenler Dünyada Bir İlke İmza Attı
Türk akademisyenler ve Türk bilim insanlarının iş birliği neticesinde üç yıllık bir Ar-Ge çalışması sonucu ortaya çıkan uygulama ile hasta yakınları da nöbet izleme süreçlerine dahil olabiliyor. Nöbet Algılama ve Takip Yazılımına sahip dünyadaki ilk epilepsi uygulaması inEpilepsy, nöbet esnasında bulunduğunuz yeri görsel harita ile yakınlarınıza anında mesaj olarak iletiyor. Uygulama epilepsi hastalarının yaşam konforunu olumsuz etkileyen nöbetleri en az riskle atlatmalarına katkıda bulunuyor.
Uygulama ile detayları aktaran Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı üyesi Prof. Dr. Eşref Akıl; “Dünyada en fazla mağduriyet oluşturan hastalıklardan birisi olan epilepsi, doğuştan ölüme kadar her dönemde yaşanabiliyor. Tamamen Türk yazılımı ile geliştirilen inEpilepsy uygulamasında veriler yapay zeka ile işlenerek, epilepsi hastalarının geçirdikleri nöbetler ayrıştırılıyor ve kriz gelmeden 180 saniye öncesine kadar erken uyarı alarmı oluşturuluyor. Bu sayede hastanın bulunduğu yerde kendini güvenli bir pozisyona alması sağlanıyor ve nöbetlerini güvenli alanlarda geçirmelerine destek oluyor” dedi.
Uygulama epilepsi hastalarının yaşam konforunu olumsuz etkileyen nöbetleri en az riskle atlatmalarına da katkıda bulunuyor. inEpilepsy uygulaması ile istenildiği takdirde uzman görüşü ve uzman takibi özelliği ile veriler hastaların kendi doktorları ile anlık paylaşılıyor. Bu sayede doktorlar süreç hakkında daha fazla bilgiye sahip olduğu için hastalarını daha yakından tanıma imkânına sahip oluyor. Aynı zamanda uygulama, ilaçların kullanım saati ve dozları kayıt altına alarak hatırlatma da yapıyor. Bu sayede epilepsi hastaları tedavilerini aksatmadan sürdürebiliyor.
Kaynak: Tech Inside